Geranium

KORT OM GERANIUM GIN
Med base i England har danske Henrik Hammer udviklet og destillerer i dag denne glimrende danske gin, der i lang tid har været kendt inventar på den danske ginscene.

Geranium Gin, der første gang fandt sin vej til hylderne i 2009, tog hurtigt sit indtog og den er idag et fyrtårn for dansk, klassisk gin. Den er da også den mest sælgende danske gin i Danmark og sælger bredt i udlandet – især i England. Geranium er en klassisk London Dry Gin – produceret i Henriks selskab Hammer & Son Ltd og destilleret på en 100 år gammel kobber keddel på Englands 3. største gin-destilleri, The Langley Destillery.

Geranium Gin har vundet flere priser – og har blandt andet vundet prisen som en af verdens bedste gin i det førende, britiske cocktailmagasin ‘Class Magazine’.

Ginnen findes også i en premium udgave med en alkoholprocent på 55%.

PRODUKTIONEN
Navnet til ginnen kommer fået fra den såkaldte geranium-plante, der på danske også kendes som storkenæb. Sammen med den karakteristiske ingrediens er ginnen desuden produceret med følgende ingredienser:

Cassiabark
Angelikarod
Orrisrod
Lakridsrod
Appelsinskal
Citronskal
Korianderfrø
Enebær
Desuden består ginnen også af nogle få hemmeligholdte ingredienser for at bevare mystikken og opskriften bag ginnen. Henrik Hammers gin er en klassisk gin med en intens smag af enebær og en understøttende smagsnuance af citrus fra citronskallen og appelsinskallen. De mange rødder i ginnen spiller desuden rigtig godt sammen med den klassiske smag fra enebærene.

GERANIUM GIN OG TONIC
Med sine smagsnuancer af citrus og enebær er denne gin helt oplagt til den helt klassiske gin og tonic cocktail. Vi foreslår derfor:

Fyld dit glas med isterninger
Tilføj 5 CL Geranium Gin
Tilføj 10 CL Thomas Henry eller Fentiman’s Tonic
Rør rundt
Tilføj en lille håndfuld enebær
Sætten prikken over i’et med et skruet stykke skal af en citron.